Over Pilates

Over Pilates

Waarom Body Control Pilates

Spreekt je dit aan, ga dan voor Pilates!

Wat is Body Control Pilates?

Pilates is een bewegingsvorm, in de vorige eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Zelf noemde hij de methode Contrology. Later is de methode naar hem genoemd. Uit deze klassieke vorm van Pilates is de methode van Body Control Pilates (BCP) ontwikkeld, die veel aandacht besteedt aan de juiste opbouw van de oefeningen. Trainen volgens de methode Body Control Pilates is nieuw in Nederland.

Pilates richt zich op de dieperliggende spieren voor een juiste houding. Daarom adviseren tegenwoordig steeds meer fysiotherapeuten patienten met nek- en rugklachten om Pilates te gaan doen. Door Pilates bouw je kracht op voor een harmonisch bewegend en vitaal lichaam en kunnen nek- en rugklachten worden verminderd en voorkomen.

Voor iedere oefening gelden de 6 principes van Pilates:

  • concentratie
  • controle
  • centrum (van het lichaam)
  • precisie
  • ademhaling
  • vloeiende beweging

Regelmatig Pilates oefeningen doen versterkt je vitaliteit en veerkracht. Je wordt energieker, je krijgt een betere lichaamshouding en je gaat soepeler bewegen.

Voor wie is Body Control Pilates?

Body Control Pilates is geschikt voor iedereen. Of je nu 20 bent of 90! De stapsgewijze opbouw van de oefeningen, die kenmerkend is voor Body Control Pilates, zorgt ervoor dat je altijd binnen de mogelijkheden van je eigen lichaam werkt. Zo kun je veilig en effectief toewerken naar de meer gevorderde oefeningen.

 
logo-pilates-home
logo-pilates-home2